Wat is een dakopbouw

Wat is een dakopbouw?

Soms kom je ruimte tekort in je woning. Verhuizen kost vaak veel geld en energie. Het is dan een goed idee om te kijken naar de mogelijkheden van een opbouw. Er ontstaat een geheel nieuwe ruimte, zodat er bijvoorbeeld een extra slaapkamer ontstaat.

Het is ook goed om na te denken over de beweegredenen. Woon je bijvoorbeeld nog fijn in je huidige woning? Dan is verhuizen vaak geen fijne opgave.

Wil je graag een dakopbouw laten realiseren? Er zijn veel verschillende opties denkbaar. Er zijn veel maatwerk oplossingen, alsmede prefab oplossingen mogelijk. Onderstaand artikel geeft informatie over deze diverse processen en de diverse mogelijkheden.

Het aanvragen van een vergunning is wel vereist, maar dit is echter voor ons geen probleem en kunnen u hiermee begeleiden.


Verschil Dakopbouw en dakkapel
Heb je gebrek aan ruimte? Dan kan een dak opbouw een goede oplossing zijn om een blik op te werpen. Een dak opbouw heeft de potentie om 40 procent meer ruimte in huis te realiseren. Heeft je woning een plat dak? Totaal geen probleem, omdat het bouwen van een dak opbouw zelfs makkelijker gaat op een plat dak, dan op een dak met een hellende vorm.

Een dak opbouw op platte daken wordt vaak ingezet als extra slaapkamer en is erg handig om te gebruiken als extra slaapkamer met badkamer of extra kantoor. Ook het creëren van een extra ruimte bovenop een garage is een goede keuze. Garages beschikken veelal over een plat dak.

Welke materialen worden veelal gebruikt?
Vaak wordt hout gebruikt als basisconstructie van een dak opbouw. Houten staanders voorzien van hoogwaardige isolatie zo kunt u licht en duurzaam bouwen. De opbouw moet ook aan diversen eisen voldoen zoals de sterkte van de constructie maar ook worden er hoge eisen gesteld aan de isolatie waarde van de opbouw, hier wordt uitgegaan van de nieuwbouw norm.

De buitenzijde is in vele mogelijkheden af te werken, door middel van een ontwerp en tekeningen kunnen we samen met u bepalen wat het meest duurzaam is en wat past bij de woning en omgeving.


Prefab dak opbouw

Prefab dak opbouw

Ten slotte heeft u een platdak en te kort aan woonruimte? Dan is een prefab dak opbouw een mogelijkheid. Een prefab dak opbouw wordt steeds geliefder en het bezit daarnaast vele voordelen.

Hierbij een aantal voordelen op een rij:

  • Prefab is vaak velen malen nauwkeuring omdat dit fabrieksmatig wordt vervaardigd.
  • De bouwtijd wordt verkort.
  • Kosten vallen lager uit dan bouwen in het werk.
  • Materialen staan niet langdurig open en bloot in weer en wind.
  • In 1 dag wind en waterdicht, de elementen zijn al voor 70% voorzien van benodigde afwerking.
  • Licht en duurzaam bouwen.

Bent u geïnteresseerd in ons bedrijf voor het realiseren van een prefab dakopbouw neem dan contact met ons op. Wij kunnen uw opbouw realiseren.